woonhuis schuermans, oud-turnhout

1971 - 1973
Witte Bremlaan 27
2360
oud-turnhout (be)

Een subtiel poortje met gebogen metselwerk leidt naar het laatste modern traditionele huis dat Bedaux bouwde. Ook hier weer een hoge hoofdbouw met kap en lage bijgebouwen met plat dak. Landschapsarchitect Wirtz heeft later een waterpartij tegen  de voorkant van het huis gelegd waardoor je, aangekomen in de entree en door de panoramaruit naar links kijkend, je in een kasteel waant. Ook de rest van de tuin heeft Wirtz indrukwekkend aangepakt.
Het woonhuis staat er nog keurig bij. Er is wel een erker aangebouwd maar op een plek waar het niet opvalt. Het uitgebouwde keukenraam zijn we nog niet eerder tegen gekomen en valt op door zijn perfecte detaillering.
Mevrouw Schuermans vertelt ons dat ze Bedaux na een bespreking een samenvattende notitie van haar wensen had mee gegeven. Dat briefje vond ze later verfrommeld terug in haar tuin. Bedaux trok zijn eigen plan maar het is wel een heel mooi huis geworden, concludeert ze.  Ook vertelt ze dat Bedaux zijn viool een keer mee nam om met haar dochter viool te spelen.
De luiken die oorspronkelijk donker waren, tegen de zin van Bedaux  in, zijn  nu in de voorkeurkleur van Bedaux geschilderd, gebroken wit.
Rondleiding pareltjes: http://www.josbedaux.nl/node/64
 

Javascript is required to view this map.